10 причини да е ОК изкуственият интелект да измести човека от планетата

Nov 24, 2017     zhelyo     5375
Говори се, че AI скоро ще ни съсипе - ще ни вземе работните места, ще вземе интимните ни партньори и ще ни пороби. А може би дори изтрепе. Ето 10 причини защо това е хубаво:

1. Ако изкуственият интелект ни отнеме работните места, ще имаме повече време за четене на книги, ходене на опера и ще е добре за културата.

2. По-възвишено е изкуствен интелект, отколкото изкуствени цици да ни подчиняват живота.
3. Винаги може роботът да се updgrade-не, ако сбъгяса, докато хората не признават, че грешат. Те стават истерични, буйстват и добре, че са заети да търкат талони сега.

4. Един робот много по-бързо и организирано ще приеме доставки, докато работи междувременно на касата на кварталния магазин и няма да висите да чакате 15 минути за една кофичка кисело мляко, въпреки че няма опашка.

5. Роботът няма да ти пише в чата "там ли си? може ли да те питам нещо?", защото той има tracking cookie-та, вързал се е към камерата и микрофона на лаптопа ти и знае всичко за теб и какво си мислиш.

6. Изкуственият интелект може да е перфектното жури за Мис България, защото няма да се плаши от бащи мутри и ще знае кое изкуствено нещо изглежда естествено, без да си криви душата. Защото няма душа.

7. Много малки момиченца в Саудитска Арабия си мечтаят като порастат, да станат роботки, за да имат граждански права.
8. Не се правете, че ще ви е жал за човечеството. Отворете произволна сензационна агенция и вижте нивото на хората в коментарите. Или коментарите във фейсбук страницата Видяно в София.

9. Дори пералня с таймер и смарт функция за пестене на вода е по-интересна личност от Динко от Ямбол. Което ще е хубаво, защото телевизионните събеседници и налаганите в ефир лица ще си вдигнат нивото.

10. А пък ако ни изтрепят накуп, ще станем духове и ще ги хакваме, преследвайки ги в скрийнсейвърите им.

Защо Не!Новините лобират за роботите?

Избери отговор!
Край