10 причини да се разцепи коалицията и как да бъдат преодолени

Apr 21, 2022     zhelyo     3273
Управляващата коалиция сякаш наближава своя краен срок на годност. Напрежение, скандали, кадруване, статуси, спорни номинации, изненадващи арести, министри от вълшебни страни. Но ние винаги сме били проправителствено настроени и ще назовем пробойните, ще посочим препъникамъците и ще дадем превантивните решения.

1. Да дадем ли оръжия на Украйна? Как хем да демонстрираме съпричастност със Запада и съюзниците, хем да не ядосаме Путин, хем ако можем и някакъв келепир да хванем? Мненията по тази тема са като зърната - всеки си има по едно и това важи с пълна сила за управляващите партии. Но за да не вземат да се изпокарат помежду си, може да подарим на Украйна само морално оръжие, но и най-мощното. Обидните думи. Така няма да се бъркат и да викат като руснаците сука и бляд, а ще ползват наши, български псувни. 

2. Македонският въпрос. Темата Северна Македония се размята като мръсно бельо от коалиционните партньори, като едните се кълнат, че ще спазват договорките, а другите се кълнат, че първите са ги предали. Най-добре ще е да се проведе специализирана операция деисторизация на Македония и да се започне от начало.
3. Кой да управлява БНБ. Българската народна банка може да отпадне като проблем пред управляващите, като се приватизира. Така Парламентът няма да има нужда да излъчва гуверньор и да се спори чия личност е по-непригодна. 

4. Енергийната независимост. Трябва ли да имаме енергийна независимост или да дадем на Р. Овч. да довърши Белене и Южен поток? Нека не даваме на такива дилеми да разцепят управляващото мнозинство. Просто трябва да се концентрират около единственото, което ги обединява и да дразнят бившите управляващи. И ако ГЕРБ пикаят газ от яд, ето това ще е диверсификацията.

5. Следващият арест на Бойко Борисов. Дали да е законен този път или като ще е гарга - да е рошава? За да не настанат партийни междуособици относно тази тема, може бившият премиер да не бъде арестуван повече, а просто Татяна Дончева и Мая Манолова да бъдат пратени да живеят с него у тях.

6. Кой да е следващият главен прокурор. Представете си, че утре Гешев реши да им изиграе коварен номер и вземе да хвърли оставка. Или на ВСС им поникнат съвести. Ужас! ИТН ще вземе да номинира Данаил Кирилов или пък БСП ще предложи бившия руски главпрокурор Чайка и отлетяхме. За да няма напрежение по такъв евентуален въпрос, да се гласува пожизнено Гешев да си е обвинител №1.

7. Кой да е следващият треньор на ЦСКА. Непрестанната ротация на този пост може да обостри коалиционните отношения. Затова трябва да се създадат още 2 ЦСКА-та, така че да има по едно за всяка партия. Същата схема да се приложи и по въпроса с президент на БФС.
8. Инфлацията. Икономическите прогнози за страната, а и целия свят, не са добри. Напрежение от повишаващите се цени може да възникне, народът ще недоволства и може коалиционните партньори да решат да избягат от това да бъдат свързвани с народните недоволства. За да се избегне този сюжет решението е просто - заменяме левовете с криптовалути. Никой няма да знае нищо дали поскъпва или поевтинява, защото имате ли идея дали 0.00324 биткойна е скъпо за едно зеле?

9. Кой да членува в СЕМ. Хора от всевъзможни спектри бяха и ще бъдат лансирани, но има една фигура, обединяваща американското, проруското, свободата на словото и телевизионния опит. Доналд Тръмп.

10. Научете в новия брой на в-к Прас-Прес.

Да се задържи ли правителството?

Избери отговор!
Край