10 не!съвета: Как да си изберем кола на старо?

Aug 22, 2013     zhelyo     17869
Избирането на четириколесен личен транспорт е малък празник за всеки любител на опцията да е единствен пътник или да отбира кои да вмирисват превоза му - нещо недостижимо с градския транспорт.


Ето затова Не!Новините ви предоставят 10 съвета как да изберете кола на старо, защото и новите остаряват тъпо:


1. Уверете се, че разглеждате кола. Според официална статистика, 42% от времето си потенциалните купувачи на ползван автомобил губят, гледайки мотори, лодки, ремаркета и бордюри. Ако не може да различите кое е кола и кое не е, попитайте консултант.
2. Кажете на продавача, че това е вашата кола и ви е открадната преди месец. Ако колата е крадена, има шанс да ви я подари, за да не му правите проблеми.

3. Вземете със себе си на оглед елитна компаньонка. При всяка кола я питайте какви са шансовете ви да се харесате на засукана жена, ако карате определения автомобил. 5 пъти по-полезно е, отколкото да доведете някой запотен чичо да тества кремъците на двигателя и надеждността на делкото.

4. Надраскайте автомобила и му сипете киселина. Кажете, че така се проверява колко карата е златото, а по-голямо злато от личното МПС няма.

5. Вземете си ароматизатор и влизайте във всяка кола, пробвайки как седи. Много е важно дали автомобилът ще отива на любимия ви ароматизатор.

6. Попитайте от какво е умрял предишният собственик на автомобила. Може и да не е умрял, но ако е умрял и продавачът знае, ще ви даде сериозна отстъпка, за да не питате.
7. Форсирайте двигателя на евентуалния си избор максимално много време. Когато продавачът ви спре, му кажете, че колата може да е минала през всякакви изроди и искате отстъпка.

8. Ако си харесате кола през обява по интернет, купете я веднага. Безсмислено е да я гледате, пробвате или взимате пробно за цял ден. Щом има снимки и пише "нов внос", значи може да си спестите излишното разкарване и да отидете за сладолед.

9. Оставете компаньонката при продавача, без да му казвате каква е, докато взимате колата и си тръгвате, без да я платите. Карайте бързо, пренабийте номерата и я пребоядисайте, компаньонката ще му каже, че не ви е никава по-късно, ако ѝ доплатите 20 лева.

10. Купете си 2 коли. Ако едната се счупи, ще може да ползвате другата, за да си я теглите до сервиз.


Дерзайте! Ако все пак колата излезе дефектна, помолете БСП за автобус.
zhelyo

Купували ли сте кола на старо?

Избери отговор!
Край