10 Не!Лепи обяснения какво стана в последния епизод на Гейматронс

Apr 30, 2019     zhelyo     35638
Начи, вторник е вече, който не е гледал, да не чете. Че спойлери. Ама е време да си обясним защо стана това, което изглеждаше като епизод, написан от български политически елит в имотната си декларация - глупаво и с адски много пропуски. 

Ето обяснение.

1. Защо пратиха дотраките камикадзе в тъмното да се бият с враг, който не виждат?
Щото умират да внесат евтина работна бойна ръка от Източна Европа на Вестерос, ама като изпаднат в дълга зима и криза на продоволствията, за да не дундуркат хиляди гладни гърла - под ножа. Иначе са големите европейци, Денерис обича бедните. Ама взимат българските деца от грижливите им родители, събират младите умни дотраки да берат малини и да мият чинии и за благодарност - айде одете се бийте със зомбита в тъмата.


2. Защо требушетата и катапултите веднага след измирането на камикадзе-дотраките бяха на първа линия?

Защото авторите на филма са от онова поколение, към което спадаме всички ние, дето не е помирисвало война и сме тотално неадекватни в стратегическо отношение. Ще се напикаем като Сам Тарли, но за разлика от него и ще се наакаме и няма да можем да мръднем, като стане напечено. И съответно пращат кавалерията на сляпо да се боцка с великани, а обсадните оръжия са на първа линия. И авиацията куца, вижте точка три.


3. Защо Денерис и Джон летяха като алтави с тия дракони повече от половин битка, че и се сблъскаха по едно време?

Защото в РВД работи мъжът на Цецка Цачева, понеже заплатата е 5 000 лв. и така става като назначаваме наши хора. Ма така е, като се скъпиме за дракони и вместо пари за нови авиационни животни, плащаме седемнайста тераса на тумбака Краси.
4. Откъде се взе червената жрица Мелисандра?

Тръгнала е вечерта на Великден, за да избегне задръстванията. Иначе си е била в Червен бряг. Козанак и агне не донеси, затова я отвя старостта накрая.


5. Що толко тъмен епизод, деба?

Не си спомняте началото на деветдесетте. Режим на тока. Не позволиха фракинга, лайнари се заеха с възобновяемите източници, ток за епични сцени има само в Авенджърс, тука свърши. Квото чули - чули. Санса и Тирион бяха най-светлата сцена, в която даже нямаше кунилингус.

6. Защо не умря никой от главните герои?
От съжалението на сценарисите. Сравнително малко са тези, които са живи от началото на сериала и ще е грехота да ги утрепят три епизода преди края. Но изтрепаха 20 милиона статисти, защото бяха пред клаузи да им се платят по 100 лева отгоре.

7. След като Нощният крал надигна всичкото труп до този момент да се бие срещу сериозно намалелия и пробит брой живи, как така не ги избиха за 25 секунди?

Сигурно се чудите как така, след като живи останаха само важните герои от филма, а мъртвите станаха с 38% повече, Нощният крал отиде на лежерна разходка от крепостта до Бран и никой повече не умря? Заради слоумоушана ли? Заради уайтите, които са загубили ищах за победа? Или Венци Стефанов е уредил мача? Абсолютно шибано никой не знае. Но беше важно всевиждащият Бран да прати Теон да се самоубие на меча на Нощния крал, щото бил добряк. Капути.

8. Защо цял епизод Бран беше обсебил гаргите?

Защото целта му не е да се хареса на вас, нормалните граждани на България. А напомняйки за Баба Ванга, да се хареса на дамите с власт и перспективност като Людмила Живкова. И да го канят при Гала, където с да звучи мъдро и да не казва нищо. Лешпер. Вместо да седи по подлезите на Лондон и да му меткат стотинки.
9. Как така Аря изведнъж от бягаща от зомбита в крепостта, се измъкна от тях, излезе от нея премина през 3 000 зомбита, за да стигне до Нощния Крал?

Зомбитата са като НСО. Виждаш ги по телевизора, че са зад шефа и го вардят, изглеждайки тежкарски. Ама кой не е нахлул да му опука шамарите, той не го е направил. А Аря е като софийски тарикат, можейки да се вози на градски транспорт гратис. Лепиларка.

10. Нощният Крал наистина ли умря, без да каже къв е и що е?

Ми то лед. Но ако се чудите какъв е, дали е таргарян, дали е старк, дали има нещо в него, дали някоя теория, дето сте чели по Интернета тия седмици, е смислена, няма значение. Защото HBO тепърва ще струва сериал, който се пада prequel на тоя и там, евентуално, може би, ако доживеете, ще разберете генезиса на тоя с ръбестата глава. И ще го чуете да говори на разбираем северномакедонски.


 

Кой е писал последния епизод на гейматронс, който гледахме?

Избери отговор!
Край