10 начини да го духат(ме) македонците

Jul 1, 2022     zhelyo     4174
Да го духат бедните! Припомнената от вицепремиера Асен Василев реплика на Мел Брукс от филма История на света, част I разбуни духовете, обиди мнозина, повдигна вежди и бе вадена и вкарвана във всевъзможен контекст. Той се опита с нея да онагледи финансовата политика на управленията в последните 12 години, но постигна много повече от това и духането си стана широкоспектърна тема.

Нека разгледаме възможностите да въвлечем македонците в духането.

1. Ново френско предложение. Няма значение за какво е, може да е отстъпка за сладкарница. Важното е, че както при нас, така и при тях има хора, които ще го изкарат Апокалипсис.
2. Евросубсидиите. Едни македонци ще облажат, но повечето ще го издухат, ако стигнат до фаза да получават субсидии от Брюксел. Батковците от София ще занесат в Скопие такова know-how за духането по тая тема, че свят ще им се завие.

3. Най-новата българска история. Добре, ясно е, че старата (общата) история няма да им я дадем без бой. Но в жест на добра воля и с пожелание за добро духане тотално може да подарим на македонците последните ни 80-ина години история, без да загубим нищо. Даже ще ни облекчат, ако я приемат.

4. Да ги приемем в детска градина в София. Но да им кажем половин ден преди края на записването, за да не могат да си извадят медицинско и декларации и да си изгубят реда. Местата в столичните детски градини са най-скъпото, с което разполагаме.

5. Ние да решим да се прекръстим на Северна Македoния. O-то е на латиница. Ще получаваме погрешка поръчките им от алиекспрес, за които те са платили.

6. Да им занесем малко ДПС. Нямат си такова чудо и някак не е честно само ние да го духаме.
7. Да ги извикаме да ритат за националния ни отбор по мач. 100 000 души с български пасоши, надали ще играят по-аматьорски и бездушно за българската сборная.

8. Да ги приемем в еврозоната. Няма начин да не го издухат от това, ама ако случайно не го, ще знаем, че можем и ние. Победа-победа ситуация.

9. Да им се изсипем като бежанци. Ние ще излизаме от ЕС и НАТО, те влязоха в едното и ще влизат в другото, та нека не допускаме при тях да се получи успешно това.

10. Прочетете в новия брой на Прас-Прес.

Кому е нужно туй духане?

Избери отговор!
Край