10 начина да откажем заем на близък, харчил за глупости и осъзнал, че живем в тежка инфлация

Oct 8, 2021     zhelyo     5336
Очаква се, че като читатели на Не!Новините сте умни, предвидливи и богати циници. Затова сигурно очаквате вашите пари съвсем скоро да станат обект на просия от близки и недотам близки хора. Икономиката в световен, регионален и национален мащаб и без това е процес, контролиран от психично болни катерици, а нещата отиват накъм това, че на коледната си трапеза баба ще сготви себе си, за да нахрани внуците си. Ето какво да ги правим навлеците, дето не са закътали нито един лев през това време и в момента трябва да решават дали да си купят кутия цигари или някакъв бърз въглехидрат, за да не пукнат.

1. Кажете, че и вие сте си изхарчили заплатата за месеци напред, защото не можете да се спрете да си купувате най-новите модели телефони, телевизори и коли нов внос от Германия.

2. Ако ви кажат "най-късно другата седмица ще ги върна", сключете договор за десеторна неустойка и кажете, че най-много да си върнете петорно парите.
3. При много сърцераздирателна молба, включваща обяснения като "децата ми нямат какво да ядат", вече трябва да се смилите. Ориз, брашно, захар и макарони биха били приети с охота от наистина бедстващи хора.

4. Кажете, че вече сте дали на заем на приятел, за да се кандидатира за президент и ако той стане, ще имате повече пари и ще дадете тогава. След изборите кажете, че вашият човек не е станал президент и съответно сте бедни дисиденти.

5. Вие точно сте се били засилили да търсите пари назаем, за да си платите тока. Та, ако намери от някого, да пита и за вас.

6. Обадете се по телефона и изречете думите "Ало, вуйчо, ще ти пратя един човек да му дадеш пари. Не, не, няма страшно, знам го къде живее и обещава да ги върне до началото на другия месец и е навит на минимална лихва."

7. Поискайте голи снимки на заемополучателя, които да пуснете в Интернет, ако не се издължи.
8. Обяснете, че не вярвате в парите, защото менталната лентичка в края е чип, който следи хората и им облъчва умовете. Споделете още, че сте изхвърлили всички пари от вкъщи, защото не сте лековерна овца и знаете, че банкнотите са средство за масов контрол над човечеството.

9. Кажете "Да, ОК, само отивам да взема парите и ще ти ги дам", след което се приберете и залостете вкъщи за поне 3 месеца, без да излизате, да си вдигате телефона, да отговаряте във вайбер или дори да пускате лампите вкъщи.

10. Изнесете лекция за това как социалната система е счупена, банките си играят с животите на милиони, а на политиците не им пука за нормалния човек. Поведете революция, яхнете недоволството, окичете се с власт и дайте на Не!Новините десятък за хубавата идея какво да правите тая зима.

Готови ли сте за кризата?

Избери отговор!
Край