10 изборни промени, които да ни гарантират на следващите предсрочни избори по-читав резултат

Jul 22, 2021     zhelyo     4006
Дали ще има някакво правителство на партийната умора от изборите или директно ще избираме нов Парламент и президент, не се знае към този час и секунда. Но резултатите разочароват всички вече втори път и трябва да внесем солидни промени, които да разджуркат блатото. Ето как с магическа пръчка ще оправим демокрацията:


1. Акционерно дружество. Всеки получава по 1 глас на всеки 500 лева, внесени като осигуровки, данъци и такси като физическо лице. По този начин ще се ударят олигарсите, защото нали не вярвате, че те не използват сума схеми да плащат данъци?

2. През избори да гласуват само мъже или само жени. Тук идеята е, че 50% от населението винаги ще иска оставка на целия Парламент, избран от по-глупавата половина на населението. Повече напрежение, по-стегнато управление.
3. Тест дали си робот и времево ограничение на машините. Малко ценз. 30 секунди да гласуваш, ако правилно си цъкнал на кои изображения из общо 9 се вижда велосипед. Така ще знаем, че изборният резултат е произлязъл от хора с базова ориентация и интелигентност, а не от ботове.

4. Да помолим някой друг народ да гласува. Правим си кампаниите тук и даваме примерно на швейцарците да следят, да си анализират и да си преценят. 

5. Кампанията на партиите да се проведе в кулинарно-певчески формат. Това ще елиминира апатията и ще покачи интереса и активността на гражданите.

6. Легализираме купуването на гласове. Това също вдига активността и респективно представителността, а е и реален начин народът да получи нещо от политиците си.

7. Да има само 10 000 гласа и състезание между гражданите кой най-много му се гласува. Бързина, бой, съобразителност. И накрая ще избират тези, които са най-силни и адаптивни.
8. Животни. 100 кокошки имат купички на брой участващите партии. Във всяка има храна. Кокошката гласува, като избира от коя купичка първо да си кълве.

9. Направо питаме Ахмед Доган какво иска и как вижда нещата, без да се налага да си играе на местене от един в друг крачол.

10. Пускаме си Johny Cash на repeat и изчакваме животът да си отшуми, без да се впрягаме в каквото и да е.

А какво друго да предложим?

Избери отговор!
Край