10 бизнеса, които Мъск ще придобие през 2023

Dec 8, 2022     zhelyo     2716
Добре, нека да допуснем, че 2023-та все пак ще се случи. Не, наистина, нека сме оптимисти поне за малко. Ясно е, че е малко вероятно, но може да си помечтаем, че до края на тази ни обиколка около Слънцето нито ще има ядрен армагедон, нито венецуелските машини ще въстанат и ще ни изтребят заради проявената неблагодарност към демократичната им дейност.

Затова нека си помечтаем какво ще придобие догодина човекът, който олицетворява всички ни, само че с милиарди в джоба - Илон Мъск. Изпаткал пияница с тежък Дънинг-Крюгер, но все пак в сърцето си добряк, който мисли за благото на всинца ни. Освен сърдитите кисели хора в социалните мрежи, дето не обичат смешки.

1. Apple. Мъск започна война с тях, която ще свърши с това, че ще им срине борсовите цени, ще ги купи и за назидание ще сложи Android на iPhone, Windows на Mac-овете и ще изтегли производството им от Китай заради коронамерките на Си Дзинпин. Tesla ще остане да се произвежда там обаче.
2. Русия. Най-голямата страна в света уверено върви към това да бъде по джоба на най-богатия човек в света. Олигархът има нужда от олигархия, където няма да го ядосват и да има хора, които проповядват cancel култура спрямо него. Само той има право да я проявява, а към него е нужен култ към личността. Още повече, че Мъск може да купи милиони бели лади, за да зарадва бабушките.

3. ПФК Левски. Мъск има влечение към криптовалутите и свойството им да превръщат истински пари в сантиментална стойност и сляпо вярване в по-добрите времена. Въпросният футболен клуб се вписва в това, а и "сините" фенове имат нужда от някой, който ще им обещае Света и наистина ще го вярва.

4. Бай Генчо. Веригата наливен алкохол от зората на Прехода има нужда от нов живот като бранд, акцентиращ върху достъпните цени и екологичния подход при многократната употреба на бутилки. Хиляди обекти за винце и ракийка по света бързо ще катурнат вериги като Старбъкс и Коста кафе, което ще се прекръсти на Костя кафейкин, за да се рекламира.

5. Lego. Тук логиката е доста проста - всяко дете обича датския пластмасов конструктор. Но чак, когато порасте, може да си позволи толкова лего, колкото иска. В случая на Мъск - всичкото.

6. Българската православна църква. Да, за човек, роден в Южна Африка и успял в САЩ, сигурно няма да има същия сантимент към БПЦ, но Мъск би видял в такава инвестиция възможност да се облича като магьосник и да предизвика Папата на битка с огнехвъргачки.
7. Булгартабак. Мъск е носталгик и иска да върне Света веселите работи отпреди животът да стане толкова напрегнат, вреден и да бъдем обидчиви. Съответно ще го направи, носейки ризка, под която прозира потник, а в ляво на гърдите има джобче, от които си вади цигари Мелник, за да пуши замислено, докато казва кое как трябва да, за да се оправим.

8. Капитан Андреево. Не от зор да печели пари от трафик на наркотици, контрабандни стоки и антики. А просто Мъск е естествено любопитен и му се ще в свободното си време да може да си пусне да гледа скенерите, за да вижда какво си возят хората от и към Европа. 

9. Spotify. Мъск ще се издразни хората каква глупава музика слушат напоследък и ще купи най-голямата платформа, за да вземе нещата по свой контрол. Вече няма да може да избирате какво да слушате, а на практика ще се получи едно онлайн радио с диско-жокей г-н Илон Мъск.

10. Вижте в последния за годината брой на Прас-Прес.

Какво бихте продали на Мъск?

Избери отговор!
Край