Можем ли да изтеглим кредит, ако сме безработни

Sep 12, 2022     zhelyo     2616
Никой не е застрахован от възможността да изпадне в лошо финансово състояние и да му е необходим заем. Често имаме нужда от допълнителни пари в момент, в който сме без работа. Поради тази причина банковите институции отказват заем, тъй като не отговаряме на техните изисквания да сме на трудов договор. 

В подобни неприятни ситуации може да се доверим на небанковите финансови организации, за отпускане на кредит за безработни. Благодарение на подобна услуга голяма част от хората, изпаднали в затруднение, получават така търсеното спокойствие и “глътка” въздух. Понякога това е единственото решение, ако спешно се нуждаем от финанси. Възможно е също да ни трябват за лечение в болница, за ремонт на колата или за важна и неотложна покупка.

отпускане на кредит за безработни

Кой може да се възползва от кредитите за безработни

Хубавото в този случай е, че няма строги ограничения. Сроковете, в които кредитът за безработни трябва да се върне, са гъвкави и удобни. За него може да кандидатства всеки, който има нужда бързо от пари, а не би могъл да докаже дохода си:

  • хората без трудов договор – ако в момента сме безработни, със сигурност сме в сложно финансово състояние. Бихме се справили по-лесно с погасяването на вноските по кредита, ако се регистрираме на трудовата борса и получаваме обезщетение и от там;

  • жени в майчинство – при отглеждането на дете е нормално средствата, полагащи се по закон, да не стигат. Жените могат да кандидатстват за заем, който ще им донесе повече спокойствие;

  • пенсионери и студенти – кредитодателят предлага удобни условия за отпускане на средства с добри лихви и в този случай. Кредитите за безработни обикновено са за суми между 100 и 2000 лв. Лесно е използването на удобния калкулатор в сайта, за да изчислим вноските си.

  • при рефинансиране на заем – ако сме изплатили 70% от текущия си заем, имаме възможност да изберем нова сума и срок за погасяване.
От Кеш Кредит напомнят, че кредитоискателят трябва да е български гражданин с навършени 18 години. 

Как да кандидатстваме 

Всичко вече е по-удобно онлайн. От компютъра или мобилното си устройство можем да попълним формуляра директно в сайта на банката. За целта е необходимо да направим регистрация, която може да бъде използвана и друг път. Не е задължително да доказваме доход, като точно затова кредитът е подходящ за безработни. Трябва да представим единствено копие на лична карта и банкова сметка, по която да получим сумата. Спестяваме много от свободното си време и не се налага да посещаваме офис. Процедурата по кандидатстване е много лесна, а отговорът идва бързо.

Ако нямаме просрочени задължения, институцията не би трябвало да откаже парите. Консултантите ще направят проверка в ЦКР (централен кредитен регистър). Там са отбелязани различни непогасени задължения, съдебни искове или възбрани. В случай че имаме такива, по-трудно бихме взели кредит за безработни.

За какво е добре да помислим преди да изтеглим бърз заем

Щом се нуждаем от допълнителни средства, трябва да преосмислим ежедневните си разходи. Покупката на излишни вещи или инвестирането в ненужни услуги само ще ни попречат да погасяваме вноските по заема си. Ако се появи възможност за допълнителен доход, не бива да я пропускаме. Щом сме безработни, бихме могли да се регистрираме в бюрото по труда и да преминем безплатен курс за повишаване на квалификацията си. Това е предпоставка да си намерим добре платена работа за в бъдеще. 

От нас се иска да сме разумни и да разсъждаваме трезво върху нещата. Колкото по-добра преценка имаме, толкова по-бързо ще се изправим на крака и ще продължим живота си по най-добрия начин. Бързият заем винаги може да ни е от помощ, в случай че се появи непредвиден разход.
 
Край