Как да извлечете максимума от вашите слушалки за игра

Oct 25, 2022     zhelyo     787
Съществуват различни модели – безжични или жични, светещи или не, малки или големи. Независимо какви видове gaming слушалки ще изберете, все пак ще искате да извлечете максимума от това, което те предлагат. Има няколко прости стъпки, за да го направите. Кои са те?

Какво е важно за качеството на звука при геймърските слушалки?

Правилният избор на геймърски аксесоари за звук се случва с разбирането на това, което се нарича сигнална верига. Сигналът започва от източника и преминава през различни звена преди накрая да стигне до ухото ви. За да получите страхотно аудио изживяване, всяка стъпка от тази верига трябва да е добра ‒ от началото до края.

 
Когато купите своите геймърски слушалки, първо, трябва да извършите проверка на качеството на вашия аудио източник, a използването му е възможно само ако слушате музика, споделят от онлайн магазин Пласико. При игрите обикновено не можете да направите много по отношение на аудио файловете, които е избрал създателят. Може да успеете да регулирате само някои нива.

 

След като имате добър източник, е време да вземете под внимание следните неща:

  • ЦАП – почти всеки компютър днес има вграден цифрово-аналогов преобразувател. ЦАП взема цифровия сигнал от музикалния файл или играта и го превръща в аналогов сигнал, който вашите гейминг слушалки могат да възпроизвеждат. Те могат да се използват, ако устройството ви има аудио изход;
  • усилвател – много от по-скъпите предложения за ЦАП се предлагат с включен усилвател, но често се нуждаете от отделен такъв. Те са най-полезни, когато използвате геймърски слушалки с висок импеданс, тъй като е възможно да звучат твърде тихо, ако са включени направо в изходния жак. Усилвателите правят нещо повече от това да увеличават силата на звука. Често те ви позволяват по-голям контрол върху това, което слушате. Можете да контролирате количеството на ниските и високите честоти, както и да управлявате множество други ефекти.
 

Това са важни нещата, които трябва да се вземат под внимание при избора на геймърски модели, за да се извлече качествен звук, споделят от Plasico.

Избор на добри кабели

Един наистина висококачествен кабел ще има добре изработени фитинги, обвивка, която ще издържи на дългата употреба, без да се прегъва, или да влияе на неговото разположение, споделят от Pasico.

Проводникът най-често се свързва към източника със стандартни щепсели (ъглови или прави) 3,5 mm или 6,3 mm. Има аудиофилски XLR и подобни. Ако искате да закупите балансиран кабел за геймърски слушалки, изберете опцията, от която се нуждаете: 2,5 мм, 4,4 мм или 3,5 мм.

Кабелът на геймърските слушалки е добре да бъде умерено мек, не много тежък. Аудиофилските опции често не са много удобни (твърде дебели, негъвкави и т.н.), важно е да се намери баланс между комфорт и звук. Липсата на микрофонен ефект и склонността към оплитане също са важни точки.

Край