Все повече абитуриенти разчитат на AI да им помага да броят до 12

May 13, 2024     zhelyo     4012
Тази не!новина съдържа позициониране на работни перспективи за хора, които могат да броят поне до 13 без изкуствен интелект, броеница или помощни колела.

AIБИТУРИЕНТИ
- Родните зрелостници все повече и повече разчитат на изкуствения интелект, за да изпълнят прости математически операции като броенето до 12.

Тревожният спад в уменията по математика стана известен от социологическо проучване, от което стана ясно, че 78% от учениците не могат да отговорят на въпроса от колко години ходят на училище.
"Предпочитам да питам ChatGPT или Gemini, за да не сгреша. Ако те сгрешат, по-добре, защото в моето обучение никой не е налял милеарди. Или беше милеорди. Сега ще проверя какво беше това голямото число с многото кръгли неща след единицата" - сподели 19-годишният Аурелиян-Димитрин, който искал да стане IT Security Engineer (Red team), не защото знаел какво означава това, а понеже бил фен на Ливърпул.

Според родителите на абитуриентите децата им са рационални и не задръстват главите си със зазубряне на факти и знания, а най-после използват смартфоните си.

"Теглих два кредита и бях отчаяна, че само виси в Tik-Tok, но сега съм в еуфория, че моята Стейси-Гергичка използва изкуствен интелект, за да го попита каква дата сме" - радва се на рожбата си нейният родител 1.

 

Одобрявате ли използването на изкуствен интелект за подобряване на уменията сред учащите?

Избери отговор!
Край