Изследване: Думата гурме не струва 8 лв, питката с кюфте за повече от 2 лв е светотатство

Sep 14, 2017     zhelyo     8419
БАН - Думи като гурме, брьош, ангъс бийф, био, веган бургер и тям-подобни не правят достатъчно, за да превърнат кюфтето в питка в нещо повече от кюфте в питка.


Това разкриха учени от БАН, спестявали от заплатите си над 2 години, за да си позволят обяд в някоя от модерните напоследък хипстърски версии на скара-бирата, а именно BBQ-грил-крафт-бирата.


"Да, на обикновеното кюфте в хлебче може да вкусиш месото, а то може да се окаже гадно. Тука нямам идея дали е гадно, защото има 15 соса и зеленчука, за да има причина да струва 5-6 пъти повече от обикновената питка с мръвка" - сподели учен, пожелал анонимност, защото жена му ще го бие, че е дал 1/3 от заплатата си да яде скъпотии в името на науката.
Все пак от БАН признават, че изследването им не е цялостно поради липса на финансиране и призовават такова да се намери, за да изядат поне по още 2 бургера с цената от 10 и повече лева.


"Също не схванахме каква е идеята на това нещо, наречено гуакамоле. Какво му е на кьопоолуто?" - завършиха научния си анализ изследователите.

Чедър или проволоне?

Избери отговор!
Край