Столична община успокои: Гратисът за ромите в градския транспорт остава!

Mar 29, 2016     zhelyo     11850
СОФИЯ - Столична община успокои разбуненото от предстоящото поскъпване на билетите за градски транспорт, които наскоро бяха наречени карти по данъчни причини, защото у нас всичко е така.


Гратисът за ромското население на София няма да поскъпне и жителите на града със съответната етническа принадлежност ще продължат да се возят, без да заплащат за което.


"Контрольорите в СКГТ ще продължат да подминават ромите по време на проверките в рейсове, тролейсове и трамвайове, за да не си правят допълнителни проблеми, след като е очевидно, че тези хора надали са си купили билет" - с радостен учителски патос съобщи кметът Фандъкова.
Както е известно, жителите и гостите на града с вид на небрежни поклонници на Вишну и Ганеша не дупчат билет, тъй като ако им се наложи да го направят, ще започнат да крещят истерично и възрастните жени сред тях показно да вият и припадат все едно раждат всичките си 28 деца накуп.


Това предизвика гневна реакция от страна на Българския хелинкски комитет, които попитаха ромите да не би да са гърбави, че да няма нужда да си плащат като другите, след което добавиха, че не бива да се дискриминира дори и по гърбавост.


zhelyo

Расистко ли е, ако е истина?

Избери отговор!
Край