Румен Радев: От 8 милиарда души точно ние ли да помагаме на Полша за някаква специализирана военна грешка?

Nov 16, 2022     zhelyo     4394
ДОНДУКОВ ДВЕ - Държавният глава коментира ситуацията с ракетния удар по територията на Полша вчера вечерта, като обвини военнолюбците в България за ескалацията.

"Да пращаме оръжия, да пращаме патрони, да подаряваме самолети. Как да не са изнервени руснаците и съответно да правят грешки. Човешко е под такова напрежение да се случват такива неща" - коментира Румен Радев причините за така създалата се ситуация.

На въпрос как ще реагира България, ако Полша активира член 5 от Северноатлантическия договор, президентът обяви с усмивка, че от 8 милиарда души на Земята надали точно нашата реакция е важна.
"Това е специализирана военна грешка, не е голяма тревога. Но и да реагират така поляците, надали ще опрат точно до нас. Нашето население намалява, обеднява и по цял ден е в Интернет, за да се вайка за неща. Нека не го затормозяваме с още работи" - подходи държавнически Радев.

Междувременно една потребителка на социална мрежа е категорична, че украинците са пуснали ракетите, за да предизвикат поляците, понеже иначе до 3 дни ще падне Киев.

Къде ще сте на Нова година?

Избери отговор!
Край