Румен Радев: Невъзможно е мафията да бъде победена в битката за реформи и справедливост

May 21, 2024     zhelyo     2112
ФЕСТИВАЛ НА КОПРИНЕНИЯ ЧОРАП - Крайно опасно е борбата за правосъдни реформи и изтръгване на България от ръцете на мафията да се подкрепя и води в страната, а гласовете за мир да се посрещат с дюдюкане и смешки в Интернет.

Тази теза защити президентът Румен Радев на събор за чорапи и партенки, посетен от родолюбци, а не от цинични родоотстъпници.

"Отдавна предупредих, че тази борба ще спихне, но е неприемливо в обществото да се насажда нетърпимост към чуждия глас и омраза. Неприемливо е продължаването на борбата и невъзможната победа над българската мафия да се представят като единствено възможен изход. Народът е уморен от провалени опити" - отсъди той.
"Ако не се сложи край на борбата, България ще бъде демографски опустошена и с напълно унищожена инфраструктура, индустрия, производства. Това ще са изключително тежки последици не само за нея, а за цяла Европа, защото тя ще бъде залята от нашенци."

"Затова отново призовавам за глас на разума и най-сетне за дипломатически усилия за мир, а не за непрекъснато наливане на напрежение срещу мафията. Каквото - такова, трябва да спрем да се опитваме и да се опитаме да живеем в разбирателство с мафията."

В какви отношения сте с мафията?

Избери отговор!
Край