10 Не!Ща, с които да бъде заменен октомври - най-безсмисленият от месеците

Oct 1, 2021     zhelyo     5854
Октомври е безумен месец. Няма празници, денят се скъсява, в моловете вече пускат коледни втръсналости, а на всичкото отгоре е 31 дена. Нас, ако питате, само декември трябва да е 31 дена. Даже може да е 32, ако толкова е зор. Но на октомври дори 14 дни са му много. Ето с какво да я заменим тая нелепост в календара.

1. Да повторим най-добрите петъци от предходната година. Е, вярно 2020 я усетихме като един безкраен понеделник, но си имаше своите петъци. Примерно 13 март, когато се събрахме за последно напиване в кварталната кръчма, за да си кажем, че ще стиснем зъби 2 седмици вкъщи, за да го преодолеем тоя вирус. Наистина го вярвахме. Е тоя петък да повторим 31 пъти и октомври ще е ок.

2. С детски концерт. Да, чувства се, сякаш стоиш в тая скука цял месец, но реално е само час-два, в които трябва да се преструваш, че децата са талантливи.
3. Майонеза. Не е ясно как може откъс от време да се замени от най-вълшебната емулсия, позната на човека, но поне да се опитаме!

4. Маратон за гледане на сериали. Един месец се разбираме да не се търсим, за да може да си наваксаме с всичко, което сме искали да изгледаме. Ще мине неусетно.

5. Избори до дупка. Защо да чакаме чак до средата на ноември, след като може да гласуваме всеки ден. Машинно, с бюлетина, подсъзнателно, с димни сигнали. Демокрация е по-добре от октомври.

6. Да го прескочим изцяло. Честит Ден на будителите. Да, вярно, след няколко години сезоните ще се поразместят, ама то сега не го ли правят същото. Полудя това време, вчера лято, днеска зима - водите по 20 такива разговора с полупознати хора, с които от куртоазия трябва да размените по някоя обща приказка.

7. 90 години чакане да видим завещанието на принц Филип. Един досаден месец да бъде заменен от цели девет десетилетия? Да, ще си заслужава чакането, за да видим изражението на принц Чарлз, когато освен с братята и сестра си, се наложи да дели наследството с още 400 извънбрачни деца.
8. Конгрес на БФС. Ама като вселенски събор и да се съберем целият народ, за да оправим футбола за месец. Ако сработи, догодина ще си проведем съдебна реформа.

9. Месец на дегустацията. Зимнината как е станала? Зелето да не е станало прекалено резливо, комши? А този компот дали ще просере децата? Трябва да се подготвим и ако при някого има фал, да му се помогне. Това е горе-долу същото като следващото, но тук е делово, а иде фестивалният вариант.

10. Октоберфест. Германците не го правят като хората и може да им покажем как трябва. Първо - нека да уцелим месеца. Второ - може бира само за деня, а като се стъмни, да минем на ракии и вина. И вместо само суджуци и гевреци, да си врътнем чеверме. Да, май това е най-добре.

Кой е измислил октомври?

Избери отговор!
Край