Радев връчил на ПП-ДБ фалшив мандат

May 30, 2023     zhelyo     2908
ДОНДУКОВ 2 - Румен Радев е склонен да направи всичко възможно, за да не бъде съставено правителство с мандат на ПП-ДБ. Той повтори, че е притеснен да не изпусне ала-балата със службите и да го остави в ръцете на други.

За да подсигури плана си, държавният глава не е връчил истински втори проучвателен мандат на академик Николай Денков, а "Съвременна българска митология: Том Втори" от Самуил Петканов, чиято прическа президентът имитира, защото му е фен.

"В тази книга е описано много ясно какво трябва да се прави, когато българската държавност е пред колапс - нужна е магия, пътуване във времето и битка с демон, а не ала-бала" - поясниха от учреждението, построено специално за да има къде да се сменя караулът на гвардейците.
От ПП-ДБ попсуваха няколко часа, които вече са качени в Замунда, но впоследствие обявиха готовност да направят правителство дори то да не е с втори мандат, а да е с тази впечатляваща книга, нормализираща пороци на битово и политическо ниво, сякаш е написана, за да дразни посолствата.

"Книгата съдържа чудесни думи и ако ги позавъртим малко, ако ги попренаредим, поизчегъртаме няколко страници и другите партии я харесат, защо да не излъчим правителство в духа на Том Втори? Аз си пуснах за ДНК анализи да се види дали пък не съм потомък на хан Крум, той е известен със съдебната си реформа" - ротира мислите си кандидат премиерът Денков.

Каква щеше да е България, ако кризата се разрешеше като в СБМ: Том Втори?

Избери отговор!
Край