Правителството готви връщането на Държавна сигурност, започна вербуването на агенти

Aug 29, 2013     zhelyo     5582
Възстановяване на структурите на ДС е подготвило правителството на Пламен Орешарски. Новата служба няма да замени ДАНС, а ще действа паралелно, като няма да бъде контролирана от никоя институция, а ще контролира всички институции.


"Реално не променяме нищо, просто го формализираме" - лаконичен бе премиерът в кратко прес-съобщение, както винаги публикувано на сайта на Министерски съвет.


Новата Държавна сигурност ще бъде основана на приемственост със старата, като се очаква всички живи нейни ръководители и агенти да бъдат реабилитирани на позициите си, а тежкият им живот на 23-годишно заточение ще остане в миналото.
Вече текат и процедури по вербовката на нови агенти, сътрудници и доносници, които да запълнят редиците на ДС. Естествено, с приоритет за назначенията са хора, уличени в криминални активности, синове на партийни и агентурни кадри.


Нацията прие решението с аплаузи, отчитайки, че трябва да се сложи ред, защото напоследък имало прекалено много политически вицове и разни хора зяели срещу властта.


zhelyo

Бихте ли станали агент?

Избери отговор!
Край