ПП-ДБ и ГЕРБ дават ДАНС на Пеевски, щял да измете руските агенти

Jun 29, 2023     zhelyo     2438
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - ПП-ДБ и полукоалиционният им партньор от ГЕРБ ще назначат Делян Пеевски за началник на Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС).

Депутатът от ДПС е обещал да изчисти службите за сигурност от руски агенти и да работи в унисон с конституционалната и правосъдната реформа, на които стана патрон.

Пеевски е показал желание за сътрудничество и е демонстрирал страхотно личностно израстване от 2013 година, когато бе оглавил ДАНС за ден и половина.
"Ние сме отворени за диалог и компромиси, ако това е в интерес на България и българския народ. Нямаме нищо против Пеевски, в контактите ни напоследък той показа, че вече е склонен да приема пари от Иво Прокопиев, за да отнеме всевластната позиция на главния прокурор, дава добри идеи за Конституцията" - сподели Христо Иванов, лидер на ДБ.

Представители на ДПС и ГЕРБ потвърдиха, че подкрепят кандидатурата на Пеевски за началник на ДАНС, като подчертаха, че той има опит и компетенции в областта на сигурността.

“Пеевски е доказан професионалист, който знае как да се бори с руската заплаха и да защитава демокрацията и европейските ценности. Ние му вярваме и му даваме пълна свобода да избере своя екип и методи на работа”, заяви Десислава Атанасова.

Предложението за назначаването на Пеевски за началник на ДАНС ще бъде внесено в парламента утре, като се очаква да получи подкрепата на повечето депутати, включително и от опозицията, която после ще излезе с остри реакции, за да продължава циркът.

Какво ще направи Пеевски в ДАНС?

Избери отговор!
Край