Полицай, който не взима подкупи, наркотици и не опъва чадъри над изроди, ще трябва да арестува колегите си

Jan 10, 2024     zhelyo     1494
РАЙОННОТО - Полицейски служител с необичайно силно развито чувство за обективна справеливост е изправен пред дилема, която може да преобърне цялата му кариера.

След като неведнъж е отказал да се съгласи с традиционните "екстракурикуларни дейности" на своите колеги – включително, но не само, приемането на подкупи, злоупотреба с наркотици, трафик на хора, каране в нетрезво състояние и предоставяне на защитни чадъри на криминални елементи – този благороден представител на закона се оказва пред избор, който може да обърка полицейските порядки у нас.

"Да арестува ли своите колеги заради техните незаконни действия или да продължи да игнорира техните злодеяния в името на корпоративната солидарност и колегиалната лояност?" - това е дилемата пред логично неназования полицейски служител, тъй като близките му желаят той да не бъде обискиран от "съвестни" негови колеги, при което да му бъде подметнат един кораб дрога в джоба.
Докато той размисля за своята следваща стъпка, ситуацията се усложнява от нарастващото напрежение в отдела, където "традиционните практики" са повече от обичайни. В тази битка между честността и лоялността, нашето ченге трябва да вземе решение, което може да доведе до непредсказуеми последици, както за него, така и за неговите колеги.

Трябва ли да ги арестува?

Избери отговор!
Край