Пеевски: Лукойл предложиха нещо по-добро от 500 милиона, платиха с тези вълшебни бобчета

Oct 24, 2023     zhelyo     2007
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТНИК - Делян Пеевски, съпредседател на парламентарната група на ДПС и хоби премиер, заяви, че руската компания "Лукойл" е предложила на българското правителство нещо по-добро от 500 милиона лева, които дължеше за неплатени данъци и свръхпечалба.

Според Пеевски, "Лукойл" е платил с "вълшебни бобчета", които имат способността да решават всички проблеми на България.

"Тези бобчета ще ни осигурят енергийна независимост, икономически растеж и социална справедливост. Те са по-ценни от злато и диаманти, по ценни са дори от приятелството. Аз лично ги пробвах и се почувствах като нов човек. Сега имам повече енергия, интелигентност и обаяние, чувствам се по-уважаван от всякога. С тях можем да направим всичко за да засилим България", каза Пеевски пред журналисти.
Пеевски обясни, че бобчетата са дар от руския президент Владимир Путин, който е изключително благосклонен към България и нейните интереси и "напълно влиза в положение и не се сърди за настоящата геополитическа позиция на страната ни". Депутатът допълни, че бобчетата са направени от специална технология, която е разработена от руските учени и е строго пазена тайна, но са катализаторът на руския възход последните две години.

"Ние сме много благодарни на Путин и на "Лукойл" за този щедър жест. Това е доказателство за тяхната приятелска позиция и за желанието им да подпомогнат развитието на България. Ние ще използваме бобчетата разумно и отговорно, за да подобрим живота на всички българи", заяви Пеевски.

Той отхвърли критиките, че бобчетата са форма на пране на пари, но призна, че е добре да се накиснат преди употреба, за да се избегнат газове, тъй като излизат скъпо.

"500 милиона ще ги похарчим за нула време. Пуф! И изчезнаха. Но бобчетата може да ни помогнат завинаги, много съм доволен, че така разплетохме ситуацията. Между другото, бензинът от утре става 3.40 лв", заяви Пеевски.
 

Как се чувствате?

Избери отговор!
Край