Пеевски до Конституционния съд: Случващото се с мен доказа, че ДПС е етническа партия

Jul 8, 2024     zhelyo     2210
ТУК НЕ Е АНКАРА - Делян Пеевски хвърли светлина върху истинската природа на ДПС и обясни, че от години е бил дискриминиран по етнически признак от върхушката в партията.

В сигнал до Конституционния съд и по-конкретно до Десислава Атанасова той обяви, че последните събития около неговата личност доказват недвусмислено етническия характер на движението.

"Аз, Делян Пеевски, съм живото доказателство за етническия характер на ДПС. Ако се казвах Ибрям Рамзи например, щях спокойно да си дерибействам," пише Пеевски в сигнала.
"Моята лична безопасност и политическа кариера са застрашени, а това е ясен знак, че политическите ни опоненти използват етническата карта, за да дестабилизират нашето демократично общество. Аз трогвах избирателите на ДПС не с турски език и не със сол в раната, наречена Възродителен процес, а с обещания за нормален и хубав живот в евроатлантическа България. Това не се хареса на някои турскосини сили."

Пеевски призова съда да забрани "създаденото от службите с цел да разединява българи и турци изчадие" и нормалните хора от ДПС да го последват и да сформират нов истински либерален европейски проект, в който никой да не бъде дискриминиран, независимо от своя етнически произход или колко банки и корпорации е обсебил в миналото си.

Конституционният съд вече обяви извънредно заседание, което се очаква да разгледа сигнала на Пеевски в най-бърз порядък, което ще рече втората половина на 2027 година.

Има ли дискриминация срещу Пеевски?

Избери отговор!
Край