Остъкляват балконите в Слънчев бряг, за да има летовници и след 10 години

Aug 5, 2013     zhelyo     6009
Хотелиерите в Слънчев бряг, примамващи хиляди младежи от Западна Европа с ниски цени и непретенциозно обслужване, решиха да инвестират дългосрочно в оцеляването на своя бизнес. Балконите на високите хотели ще бъдат остъклени, тъй като все повече младежи, предимно от Англия, бъркат вратата на стаята с балкона и тръгват да купуват евтино пиене по въздушен път.

 
„Обсъдихме ситуацията и стигнахме до извода, че, ако нещата продължават все така, след десетина години няма да има тийнейджъри, жадни за евтин алкохол и секс, а това означава празна леглова база” – споделиха най-големия си кошмар от браншовата организация на хотелиерите.

 
Хотелиерите са се опитали да получат финансиране по европейската програма за разбиване на мързела и ускореното самоунищожение ЕРАЗМУС, но са получили отказ от бездушните чиновници в Брюксел и София. Затова през следващата седмица те ще остъклят ударно със собствени средства пет пилотни хотела.
 
„Възлагаме големи надежди в остъкляването, защото то ще донесе и други ползи. Благодарение на него стаите ще бъдат много по-топли напролет и наесен, когато на почивка идват немски пенсионери. Освен това през зимата балконите могат да се отдават под наем като парници за мушкато и краставици на местното население. Ние не сме в ЮНЕСКО като тези скъперници в Несебър, така че можем да предприемем смелото архитектурно решение без страх” – обясниха хотелиерите в най-шумния курорт на Европа.


VaskoBog
 
 

Какви други мерки биха били подходящи?

Избери отговор!
Край