Нацията не се трогна от Петък 13-и, и през останалите дни живеела в България

Dec 13, 2013     zhelyo     8730
Пословичните за датата Петък 13 суеверия не трогвали българите, понеже и през останалите дни нямали особен късмет, живеейки в страна, където посредствеността е представяна за добродетел.


"Как да имаме по-малко късмет? Националсоциалистите ваканцуват в курорти, където нощувката ни е колкото две годишни заплати, уж щяха да унищожат ДПС, а сега им крепят управлението" - прозряха в актуален контекст реалността си българите.


Нацията е разочарована, че с годините вече сред нея няма толкова интересни умове, та се налага да гледа реалити-предавания, да се радва, ако в заведението след 12 се пуши на закрито, като фасовете се гасят в чаша с вода, и да се надява да ѝ излезе правата колонка от залози на английските мачове.
Дори обичайните фаталисти, които представляват самотните жени на около 40, четящи хороскопи и гледащи дамски предавания, не успяха да се вдъхновят от днешния ден, понеже дори те виждали, че обстановката у нас е крайно лишена от смисъл и късмет.


Черните котки в страната пък изпаднаха в депресия, че никой не им обръща внимание, което ги е карало да се чувстват несигурни в себе си и съществуването си, а Шрьодингер бил умрял, че да го питат.


zhelyo

Зад кой отговор се крие късметът?

Избери отговор!
Край