БАН: Повишаването на минималната заплата ще удвои приходите от търкането

Nov 7, 2018     Доктора     3944
БАН, БАЙКОНУР - Учени от БАН калкулираха, че предстоящото увеличение на минималната заплата от 560 лв. на 610 лв. ще увеличи приходите на бинго лотариите с 217%.

Статистиците в института очакват повишаване на приходите и на Еврофутбол, Ефбет и други популярни игри сред сънародниците ни, но там увеличенията се очаква да бъдат под 50%.

На въпрос ще скочат ли приходите в Тото-то, учените разкриват, че там приходите са обвързани по-скоро с растежа на минималната пенсия и едва ли ръстът ще е толкова чувствителен.
Психолози се опитаха да обяснят закономерността с това, че съзнанието средностатистическия българин възнаграждава вкараните усилия и инвестиции във вяли възможности за бързи пари и забогатяване.

Любопитен факт, изтъкнат от учените, е че допаминът и ендорфинът, отделени от търкане на билетчета, при някой наши сънародници надминават нивата от правене на секс. Изследванията в тази насока все още продължават, като вече се обмислят терапии срещу депресии, реализъм и други психични заболявания с търкане на билетчета.

Коментар даде и последният печеливш на 2000 лв. от лотарията Груди Грудев от село Паламарца: “От 12 години търкам и накрая късметът ми се усмихна. Търкайте, само с търкане може да се спечели.”

Колко пари месечно давате за билетчета?

Избери отговор!
Край