Местни избори 2019, Първи тур (Предварително по минути™)

Oct 25, 2019     zhelyo     7575
В неделя ще се гласува. За кметове, за районни кметове, за общински съветници и изобщо - за това, за което всеки втори човек с профил във Facebook се е кандидатирал. Ето как ще протече изборният ден.


00:01 - ШАБЛА - Астрономическият изборен ден започва в най-източната точка на страната, което значи и че Денят за размисъл вече е свършил. Хората са призовани да спрат да мислят, да поспят и след няколко часа да идат до урните.

00:45 - КОСТИНБРОД - Мая Манолова отива до Костинбродската печатница да положи цвете за късмет.
03:21 - ИНТЕРНЕТ - Досаден човек във фейсбук прави пореден/последен опит да ви агитира, като залага на нумерологични алюзии с номера за избрания от него кандидат. Блокирате го.

04:55 - СОФИЯ - Възрастна жена настоява да гласува в този час, защото само тогава е в състояние да запомни номерата за кмет, районен кмет и съветник.

07:35 - ПЛОВДИВ - Сигнали за нарушения в изборна секция, след като председател на изборна комисия приемал залози за Тотнъм - Ливърпул на гърбовете на бюлетините. Той обяснил, че така правел изборния процес по-примамлив за хазартния ни народ.

08:00 - ТЕЛЕВИЗОРА - Волен Сидеров нахлува в БНТ, за да обърне електоралните нагласи с мило лично интервю, в което да говори за семейството си и как и той е човек. Интервюто се предава по Алфа и е проведено с неговорещ портиер във фоайето на телевизията-майка.

08:12 - БУРГАС - Хаха, наистина ли смятате, че огромна софийска медия като нашата ще обърне внимание на избори отвъд Горубляне? Само София е важна и евентуално някъде, ако стане сбиване или с дрона да снимаме някой по-неудобен как има голяма къща делукс.
09:15 - СОФИЯ - Мая Манолова изразява опасения, че се е объркала коя коя е и има 50% вероятност да е гласувала за настоящия кмет.

09:30 - СОФИЯ - Йорданка Фандъкова се кълне, че е гласувала по съвест и че Бойко Борисов не ѝ е наредил да гласува за себе си.

09:33 - СОФИЯ - Архангел Борислав Игнатов от Демократична България е гласувал, но нацията не успява да разбере повече, тъй като превръща изявлението си в изключително дълго лайв видео във Фейсбук и хората се унасят в дрямка.

09:35 - ВАРНА - Хаха, шега е, че има нещо интересно за ставане във Варна. 

09:41 - СОФИЯ - Ангел Джамбазки не може да гласува, защото Волен Сидеров е окупирал тъмната му стаичка.
09:42 - СОФИЯ - В училището идва възпитателка от съседната детска градина, която дърпа двамата за ушите и им показва, че в тъмната стаичка има място и за двамата. Леко разревани, те гласуват за коалиционния си партньор от НФСБ, който не е чуван от никого.

10:13 - ПОПОВО - Кметът на града, който е такъв от 1991 и е известен като Поповския Стамболов, иска да обезпечи сигурен 93-и пореден мандат и си пуска голи снимки в интернет.

10:45 - ФЕЙСБУК - Човек, в чиято Facebook приятелска листа има над 40 кандидати за нещо от общо 130 приятели, все пак не може да открие кандидат, когото да подкрепи. Ънфрендва всички, освен кандидатките, на чиито голи снимки би се зарадвал.

11:55 - ЦИК - Сигнал за нарушения е получен, след като фейсбук страницата Спаси София разпространява съобщения за нечувани промоции в провинциален Кауфланд с цел да изтика извън града непотребния ѝ електорат.

10:26 - БЯЛА СЛАТИНА - Ценко Чоков вече е избран със 100% подкрепа, тъй като всички искат да имат голям купон с кючеци от рано и да не си губят неделята.
12:01 - ЦИК - Изборната активност към 11:30 според данни на ЦИК е по-средна от предишните избори, но никой не казва и дума за качеството на електората, а всички виждаме по Съдебен спор, че масовият избирател има интелектуалната мощ на фалафел, непотопен в чеснов сос.

13:15 - СТРАНАТА - Хората от населените места, където е забранен алкохолът, са си дошли от кратките екскурзии до населените места, в които има свободна продажба на алкохол и ударно започват да пият, за да се прежалят и да идат до урните.

14:03 - РАЗГРАД - Изневиделица водач в екзитполовете е Борислав Михайлов, у когото Домусчиев е видял много потенциал и свободно време.

15:23 - ЦИК - Изборната активност се оказва по-ниска, отколкото декларираната в 12. Как е възможно това, сигурно се питате? Е, как е възможно основни фаворити в изборите да са компрометирани хора, които в частния сектор не биха станали касиери дори на квартален клекшоп.

16:45 - ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА - Паника в Демократическа България, след като научават, че за тия избори гласове от чужбина няма да дойдат.
17:52 - КНЕЖА - На първи тур за кметица е избрана Грета Тунберг. Хората в най-студеното населено място у нас се надяват да им донесе глобално затопляне, за да не дзиндзирикат.

18:12 - СОФИЯ - Тротинетките се оказват армия с изкуствен интелект и отиват да гласуват за Волен Сидеров. Защо за него, ще се попитате? Защото ако има паради, основната аудитория на тротинетките ще ходи пеш, вместо да ги наема.

18:49 - ТЕЛЕВИЗОРА - Разните студиа, изпълнени с плямпащи глави, ще пуснат предварителни резултати, колкото да дискутират нещо, въпреки че екзитполовете са криви и ненужни.

19:00 - СТРАНАТА - Край на изборния ден. На местата, където са избрани кметове на първи тур от заводите на Ковачки се горят бели боклуци и излиза бял дим.

Това е екзитпол в аванс. За кого гласувате?

Избери отговор!
Край