Изпопадалите при градушката листа и клони ще запушат дупката в КТБ

Jul 10, 2014     zhelyo     3887
СОФИЯ - Тоновете листа и съчки, изпопадали след онзиденшната градушка в София, са единственото, с което може да се запуши дупката в КТБ, сподели шефът на БНБ Иван Искров.


След вчерашното вайкане от Йордан Цонев, Бойко Борисов и Николай Бареков за това как банката трябва да бъде спасена с няколко милиарда от финикийско естество, стана ясно, че такива финансови субстанции няма.


"Има механизъм, с който може да придадем платежна стойност на листата. Щом има въображаеми криптовалути, защо листо от липа да не може да има стойност? Просто трябва всички да се съгласят, че листата са платежно средство със стойност" - сподели Искров каква е опцията за спасението на бившата касичка на Пеевски.
Възможно е листата да се ползват и за запълване на бюджетните дупки, непредвидани от експертите Орешарски и Чобанов поради красивия, но непрактичен оптимизъм, че всичко е 6.


Междувременно стана ясно, че след 21-и юли КТБ ще има нов слоган: "Прасенце касичка" и ще има нова кредитна линия за недоуспели млади мъже, в опит негативният ѝ понастоящем имидж да заработи за нея.


zhelyo

 

ПРАЗНА ЛИ Е?

Избери отговор!
Край