Гешев не успя да открие доказателства, че Цацаров някога е имал достъп до строго секретна информация

Jan 19, 2022     zhelyo     12017
СЪДЕБНАТА ПАЛАТА - Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че проверката на председателя на КПКОНПИ в оставка Сотир Цацаров е минала страшно добре.

"Г-н Цацаров сезира Прокуратурата, за да се установи дали наистина е изнесъл държавна тайна, заради което допускът му до документи с гриф "строго секретно" бе отнет. При проверката бе установено, че всичко е 6" - анонсира темата тя.

Лично с разследването се е заел главният прокурор Иван Гешев, който е доказал, че предшественикът на поста му никога не е чел никакви документи може би.
"Все още г-н Гешев не успява да открие данни за това дали г-н Цацаров е разполагал с държавни тайни. Това означава, че или не е разполагал със строго секретна информация, или я е пазил страшно добре в тайна, така че е невинен" - обобщи говорителката с ехтящ из коридорите на Съдебната палата доминатричи глас.

"Също така искаме да допълним, че продължава проверката по повод американския глобален закон "Магнитски" и към момента прокуратурата не може да бъде съвсем сигурна, че Делян Пеевски е съществувал към момента на обявяването на санкционираните от САЩ лица миналата година" - вмъкна Милева.

Защо така подходиха с Цацаров?

Избери отговор!
Край