ГЕРБ и ДПС предлагат митрополит Николай за премиер

Jun 5, 2024     zhelyo     3794
СГЛОБКА 2.0 - След изборите, при получено мнозинство, ГЕРБ и ДПС планират да издигнат митрополит Николай за премиер на страната и по този начин отново страната да има министър-председател с това име.

Водещите партии в страната са стигнали до консенсус ярките фигури на Бойко Борисов и Делян Пеевски да отстъпят от амбициите си да поемат поста, но този път няма да го отстъпят на някой със съмнителна репутация и нулев управленски опит.

"Митрополит Николай Пловдивски е доказал, че е премъдър духовен водач. Той доказа и че не се стреми към постове, отказвайки се от възможността да се изкачи на патриаршеския престол. Застъпник е за семейните ценности, наскоро бе санкциониран от Русия, което го прави и евроатлантик като нас" - споделиха в обща пресконференция лидерите на ГЕРБ-ДПС.
Политическите анализатори вече прогнозират състава на новия кабинет, който ще е пълен с духовници от различните вероизповедания, но и с футболни легенди, тъй като тази игра също е приравнявана с религиите. Възможно е новите министри да бъдат свещеници и дякони, а заседанията на Министерския съвет да започват с литургии.

Реакциите в социалните мрежи са поляризирани. Едни виждат в това знак за духовно просветление, докато други се надяват разделението между държава и църква да се запази, за да не се случи едната институция да яхне другата и да се върнем в тъмните векове.

Имате ли по-добро предложение?

Избери отговор!
Край