Foodpanda пренасочва бюджета си за реклама в YouTube, ще носи безплатни обяди на самотни възрастни хора

Feb 26, 2021     zhelyo     1802
И ПОРЪЧАЙ СЕГА - Любимите реклами на всички, гледащи видеа в YouTube ще секнат, обявиха от компанията за доставка на храна и продукти Foodpanda.

Тъжната новина идва обаче с благородна и вдъхновяваща причина - пренасочване на средствата за реклама към помощ за нуждаещите се.

"Решихме, че в това време на пандемия може да подкрепим самотните и възрастни хора, на които вече от година се налага допълнителна изолация от обществото. Затова създадохме програма, с която да им осигуряваме ежедневен топъл обяд от нашите партньорски заведения" - споделят от компанията причината да пренасочат бюджетите, които харчат в полза на YouTube.
Според предварителни изчисления само средствата от рекламата на Foodpanda, виждаща се средно по 380 пъти на ден от човек, ще стигнат за обяда на цяла Северозападна България, а хонорарите за актьорите и сценаристите на клиповете може да изхранят всички села в Родопите. 

Очаква се конкурентите на Foodpanda от Takeaway и Dominos да контрират, пренасочвайки част от рекламните си бюджети за инсталирането на мигачи на автомобилите на доставчиците си.

Какъв ще е ефектът за Foodpanda?

Избери отговор!
Край