За своята 10 годишнина Пощенска кутия за приказки събира последните хора, които могат да четат в България

Feb 21, 2020     zhelyo     6919
Текстът пред очите или пред очите на този, който Ви го чете, ако изобщо някой може да чете, е с доза рекламна, равна на 0.03% от препоръчителния дневен прием на реклама.

ЗАЛАЕДНО НА ЕНДЕКА
- Пощенска кутия за приказки ще осъществи грандиозна изложба на хора, които могат да четат повече от изречение, без да се задъхат.

Резерватът за личности, които и през 2020 година се справят с писмено слово, ще осъществи зрелищна демонстрация на 15 април, с което допълнително ще осмисли този ден като Велика сряда.
"Вече свикнахме с това, че никой не може да чете по-дълго от надпис над гише, статус в Twitter или етикет на вафла с надежда да няма 5 килограма палмова мазнина и соев лецитин, въпреки че струва 28 стотинки. Е, Пощенската кутия разполага с хора, които пишат, и хора, които могат да го прочетат наведнъж, на глас и да не припаднат от гърч" - споделя антрополог.

Езиковеди твърдят, че вероятно това ще е последното събитие в човешката история, в което ще се прави нещо с писмено слово, преди то да остане само в музеи, посещавани от префурцунени хора.

“Вероятно четенето в България ще бъде закрито. Това са последните хора у нас, които могат да четат, така че елате. Накрая ще ги замразим криогенно за 1000 години” - обеща пеейки организаторът на събитието Гергана Турийска.

Билети за събитието може да се закупят или при високи нива на хакерски умения - просто придобият по нелегален начин от линка, вграден в тези конкретни думи.

Можете ли да четете?

Избери отговор!
Край