Фандъкова въвежда платена жълта зона за велосипеди

May 18, 2015     zhelyo     16294
ГРАДЪТ НА ХЛОПАЩИТЕ ПЛОЧКИ - Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че София ще стане още по-богат и модерен град, ако велосипедистите си плащат, за да велосипедят из централната зона.


До месец ще бъде обособена жълта зона, която ще комбинира синята и зелена зона, ще важи само за велосипеди, скейтборди, тротинетки, ролери, кънки и ония подскачащите криви железни кокили, дето няма да търсим как се казват, надявайки се да се сетите за досадниците, които ги ползват около час, преди да се озоват в ортопедията на Пирогов.


Зоната няма да е валидна само за паркиране на колела, а за цялостното им влизане в центъра на града, защото ще е трудно да се следи къде е колелото, ако някой го скатае в някой безистен, вход или го покрие с листа в някоя по-голяма улична дупка.
"Картата за еднодневно каране на колело в центъра ще е 10 лева, а за месец ще е едва 280, което излиза изгодно, убедена съм" - сподели Фандъкова, докато арх. Петър Диков зад нея чертаеше надлез за ТИР-ове на 6 нива, който да свърза Орлов мост с Лъвов мост.


По този начин се цели София да затвърди имиджа си на град, третиращ шофьори, пешеходци и велосипедисти еднакво зле, което си е демокрация, каквато искахте в края на 80-те. Нà ви я сега, да живее Тодор Живков!


zhelyo

Как се придвижвате в София?

Избери отговор!
Край