Снабдяват столичното метро с умни ескалатори за 378 милиона лева

May 5, 2017     zhelyo     6988
СОФИЯ - Подземната железница на столицата в най-скоро време ще радва пътниците с нови smart-ескалатори.


Това реши Общинският съвет, който одобри поръчка за 378 млн. лева за набавянето на подвижните стълбища за всяка станция.


Умните ескалатори ще разрешат редица проблеми, които обикновените ескалатори, монтирани понастоящем в мрежата на софийския Метрополитен, не успяха.
"Ескалаторите ще са снабдени с всевъзможни сензори. С тях пътницте, стоящи отляво, ще бъдат тикани вдясно. Също така ще се мерят подкожните мазнини на возещите се на ескалаторите и когато някой от тях е затлъстял, умният ескалатор ще спира, за да го мотивира да се движи. При крайни случаи на затлъстяване, ескалаторът дори ще се движи в обратната посока, за да се превърне в своего рода бягаща пътека" - споделят хората, точещи лиги за предстоящата поръчка.


Новите ескалатори ще могат още да попълват данъчни декларации, да проверяват имейла, директно свързвайки се към смарт-устройствата на пътникопотока, както и специални светлини ще индикират, ако момиче по рокличка се вози без бельо, така че хората да надникнат, защото защо иначе не си е турила гащи...


zhelyo

Мислят ли за народа общинарите?

Избери отговор!
Край