Двата протеста се обединяват по случай 6-ти септември

Sep 6, 2013     zhelyo     3541
Говорители на двата протеста обявиха, че днес, на 6 септември, протестиращите ще се слеят в един общ протест по случай Съединението на България. Целта на проявата е да се смекчи влошаващото се разделение на нацията и да се стигне до разумен приятелски диалог между страните, съпроводен от потупвания по рамена и много усмивки.


Промяна на темите на протестите няма да има, ще има плакати за и против правителството, но никой няма да псува другите, няма да има побоища и всичко ще бъде страхотно. "Ще покажем, че в България хората могат да общуват на политически теми без гняв, негативни изказвания и физическа агресия." - твърди се в обединеното становище на двата протеста, публикувано в интернет.


Депутатите също ще се включат в инициативата, като по време на парламентарния контрол утре няма да седят разделени на партии, а ще се смесят в пленарната зала. Ще бъдат отделени около 30 минути от дневния ред за диалог между различните партии, като депутатите ще се насърчават да обсъдят с политическите си противници някои от темите, в които мненията им се различават. В края на деня ще излязат от пленарната зала по двойки, хванати за ръце, като депутатите от АТАКА задължително трябва да хванат за ръка някой от ДПС.
Президентът Росен Плевенлиев пък ще отиде в Парламента и ще гушне Мая Манолова и Сергей Станишев. Българите ще осмислят всяко противоположно мнение без да влагат емоция, след което ще се опитват да променят становището според валидността на аргументите. Времето ще бъде с краткотрайни превалявания от живак, а небето ще е тъмно-зелено. Очаква се и голямо ято крокодили, летящи на юг.


Дон Асенчо

Ще успеете ли да преодолеете различията си и да не се мразите с други български граждани поне днес?

Избери отговор!
Край