Дядо Коледа бил агент на ДС?

Dec 14, 2010     zhelyo     4008
Дядо Коледа е поредният известен човек с агентурно минало. Това се твърди в един от докладите, публикувани от WikiLeaks.org, който сайт е кръстен на стила на правене на секс на неговия основател Джулиан Асанж, известен с появата на течове.

 

Добрият старец е бил вербуван за агент още през 1968-а, а негови лични разработки са обхващали цялото население на страната. В докладите на дядо Коледа с агентурно произвище агент Марципан, е имало данни за всички българи, прекарали детството си в последните две десетилетия от соц-режима.
 

В безкрайните доклади на дядо Коледа имало данни кое пионерче е послушно и кое - не е заслужавало да носи червена връзка. Също така известният по това време като дядо Мраз агент предоставял и писмата на съответните служби, които следели никой да няма по-яркосиво детство от другите и да не си позволява много-много, освен ако не е внук на активен борец или е галеник на Партията.

 

Дядо Коледа отказа да коментира в детайли, прилагайки тактиката "Коритаров" и с невинен телешки поглед изломоти "Нямах избор", след което захърка на финландски, преди да събере елените, за да им вгради GPS-и в черепите с две отвертки, сърп и чук.

 
zhelyo

Добри ли са били всъщност агентите?

Избери отговор!
Край