Днес е денят, в който приятелите ви остават без пукнат лев до края на януари

Jan 8, 2024     zhelyo     9661
СТРАНАТА - Изминаването на първите седем дни от годината бележи и деня, в който всички около вас остават без пари и ще трябва да им дадете едни 300 до заплата.

"Дай едни къси да си имам за цигари и бира, а и за детето" - ще ви кажат с навлажнени очи хора със заплати по-големи от вашата, изпукани буквално под формата на фойерверки за Нова година, 10 килограма гурме-руска салата и импулсивни покупки на техника на пияна глава по време на ядене на шкембе чорба и слушане на Виенската филхармония в утрото на Първи.

Разбира се, ще се притечете на помощ, влизайки в положение, а и отчитайки, че животът рязко поскъпна и тук не става въпрос само за лошо планиране на личните финанси и разсипия.
"И аз оня ден купих две кила картофи, мляко и малко кашкавал и оставих една трийска за удоволствието" - ще си речете, оправдавайки временно обеднелите си близки.

Разбира се, след като услужите на когото можете, скарате се с тези, на които вече няма как да помогнете, ще потърсите и вие поне една двадесетуна, за да гладувате по-спокойно до заплата.

Как сте с парите?

Избери отговор!
Край