Димитровград обяви своята независимост и поиска да стане част от Сърбия

Mar 19, 2014     zhelyo     6699
ДИМИТРОВГРАД, БЪЛГАРИЯ/СЪРБИЯ - Вчера в обедната почивка жителите на Димитровград гласуваха на референдум за отцепването на окръга от България и присъединяването му към много по-близката в духовно (и най-вече музикално) отношение Сърбия.


Не е ясно защо вотът се е провел в обедната почивка при положение, че голяма част от населението е безработно, а останалата няма никакъв проблем да избяга от работа за час-два по всяко време на деня. Важното е, че в допитването са участвали 99,9% от имащите право на глас (останалите са били на шопинг в Турция).


„Интонационната среда в България се влоши много. В много градове забраниха на автобусните шофьори да слушат силно любимата си музика. А и чалгата вече не е чалга, а по-скоро поп с етно елементи. Европа се опитва да ни рафинира, но така ние губим своята идентичност. Нашата духовна родина е Сърбия, там е нашето място” – обобщи настроенията търговец на Димитровградския пазар, докато продаваше 8 чифта джапанки за 3,50.
Говори се, че до дни Димитровград ще загърби лева като официална валута и ще премине към разплащания в аудио касети, наречени пайнерки.


По всяка вероятност инж. Митко Пайнера ще бъде избран за губернатор на независимия окръг, но само ако обещае, че ще върне своята звукозаписна империя към корените на кафанската музика.
Междувременно гръцките ресторантьори осъдиха желанието на Димитровград за присъединяване към Сърбия и заявиха, че се чувстват пренебрегнати. Те блокираха всички имоти на българските поп-фолк певци в Гърция и изгориха ритуално плакати с техни автографи.


Vasko Bog
 

Ще стане ли Димитровград политическото чудо на XXI век?

Избери отговор!
Край