ЦИК призова: Наблюдателите ще се лишат от магията, да се откажат, за да не разберат как минават изборите наистина

Jan 14, 2021     zhelyo     6236
ФАБРИКАТА ЗА ИЗБОРИ - Централната избирателна комисия отчете рекорден наплив за регистрирането на наблюдатели и застъпници за следващите избори.

Очакванията на доброволците са, че с присъствието си ще гарантират честни избори, като не допуснат правенето на машинации при броене на бюлетини и попълване на изборните протоколи, но изборната админстрация има своите резерви и призова хората да се откажат.

"Никой не иска да види как се отглеждат пилетата, чиито яйца яде на закуска. Нито да види от какво се правят кренвиршите. Какъв е този зор да се наблюдават изборите?" - питат ЦИК, докато си гласуват по 3000 лева на ден за храна по време на изборния ден и времето след него до обявяване на крайните резултати.
От Комисията допълват, че по този начин се застрашава светото тайнство на изборите и човек завинаги може да се лиши от насладата да рифрешва сайтовете, в които по поетичен начин нелегално изнасят временно резултати.

"Демокрацията е съкровен процес, магически процес. Ако човек открие какво се случва зад кулисите, никога няма да може да ѝ се наслади."

Бихте ли наблюдавали изборите?

Избери отговор!
Край