ЦИК: Машините помнят, не идвайте, ако нямате промяна в избора си спрямо първи тур

Nov 18, 2021     zhelyo     11647
ПРЕСКО ФЕРЕНЦИЯ - Централната избирателна комисия апелира гражданите с избирателни права да не си дават зор, ако ще гласуват по същия начин на втория тур.

"Ако сте гласували за Румен Радев, Анастас Герджиков или с 'Не подкрепям никого' и желаете да повторите вота си, няма нужда да идвате. Системата автоматично ще ви отчете отново" - гордеят се с технологията си от Изборната комисия.

Очакват се гласовете на тези, подкрепили отпаднали кандидати, негласували на първи тур или на тези, променили решението си от неделя насам.
"С тази технология очакваме далеч по-лесен за организиране, провеждане и преброяване вот. Всяка машина има по 256 гигабайта SSD, който е предостатъчен за запаметяване, дори да беше дошла с автобус цяла Индия" - уверяват от компанията, обезпечила технически демокрацията през цялата година.

От ЦИК допълниха, че данните от гласуванията през 2021 са достатъчни, за да се обучи AI-алгоритъм, който да взима решения вместо населението и изборите занапред да станат изключително евтини.

Ще гласувате ли на балотажа?

Избери отговор!
Край