Измислиха: Най-честни изборите ще бъдат, ако партиите получат случайни резултати

Aug 13, 2014     zhelyo     4595
ЦИК - На среща вчера в ЦИК премиерът Близнашки и изборни експерти се обединиха около тезата, че най-честно ще е партиите да получат случайни резултати, изтеглени на случаен принцип от квантов компютър.


"Купуването на гласове, контролираният вот, нарушенията при броенето и манипулациите с гласовете от чужбина са непосилни препятствия за честния вот. Но може просто резултатите да не зависят от тях" - сподели Близнашки, който бе нагърбен от президента Плевнелиев лично да се ангажира с предстоящите парламентарни избори.


Също както в спортния тотализатор, само че без топчета с различен размер и магнити, резултатите за регистрираните партии ще бъдат разпределени, така че да може да се получат и изненади, след като към момента вероятностите са отново страната да се управлява от неестествена и непрозрачна коалиция.
С това решение се очаква и вероятен Костинброд №2 да бъде избегнат, тъй като изобщо няма да има бюлетини, нито ден за размисъл, който да бъде опорочен от капут, сочат експерти.


Партиите няма да влагат средства в предизборна кампания, което ще се отрази добре на икономиката, защото се създава социално неравенство, когато честните хора останат без 50 лева за гласуването си.


zhelyo

Кой ще спечели изборите?

Избери отговор!
Край