Българи масово ходят до САЩ да зареждат колите с бензин

Jan 7, 2015     zhelyo     5835
5-А КОЛОНКА, ЗАРЕДИ ЗА ДВАЙСЕ ДОЛАРА - Нашенци масово ходят до Съединените американски щати, за да зареждат бензин, струващ по-евтино от български шоколад в Холандия, предадоха световни агенции, които няма да цитираме, а ще изплагиатстваме вестите им за без пари.


"По-евтино ми е да карам до САЩ, за да заредя, отколкото да зареждам в бензиностанцията на 5 минути от нас" - признава мъж, леко срамуващ се, че кара Пежо 206.


По данни на Националния статистически институт през последните 2 месеца над 40% от българските шофьори са заредили гориво поне веднъж в САЩ, отделяйки по 2-3 седмици за пътуването до там и обратно, за да спестят по някой лев на литър.
Както е известно, цените на петрола падат, което доведе до това в Америка той да струва дори по-евтин от топено сирене и захаросани напитки, с които местното население се угояваше доскоро. Много американци вече пият бензин вместо газирано, а някои мажат хамбургерите си с дизел вместо BBQ-сос.


Междувременно милиони българи си купиха рубли за огрев, така завършвайки цикъла на евтина откъм енергийно естество зима.


zhelyo

 

Защо им е евтино на 'мериканците?

Избери отговор!
Край