Осминафиналите на Евро 2024 (Предварително по минути™)

Jun 28, 2024     zhelyo     1273
Не!Новините са прекалено изморени, за да се вълнуват от мачове, а може би остаряват и нямат това влечение към потни мъжаги. Това не значи, че не четем футбола така, както Дяволът чете договорите, които подписвате и им слага клец със ситен шрифт. Следните прогнози не са финансов съвет.


29.06 Германия - Дания 2:2 (4:3 след дузпи)

Географски погледнато Дания изглежда като хемороид в задника на Германия. Логично опаковащите бисквитите в метални кутии за шевни принадлежности, винтове и пирони датчани ще парят и сърбят по амбициите на домакините на Европейското за тази година и балканско-турския гурбет от десетилетия насам. Но Фортуна е от Дюселдорф, а не от Роскилде и бундестимът ще продължи.
29.06 Швейцарско село - Италия 0:1

Другият съботен осминафинал също включва две граничещи държави. Даже повече, защото половината швейцарци са расли на едно Адриатическо море от Италия. Тук свършват интересните работи и за двата отбора, които ще накарат ентусиастите да стоят до късно, за да видят може би цял гол, може би половин и дано коментаторът не крещи като изненадано дете, че фаворитът се класира с клизма.

30.06 Англия - Словакия 1:0

Дори Гарет Саутгейт да накара играчите си да си сложат ямурлуци, за да не настинат, няма как да го изпуснат тоя мач. Или?

30.06 Испания - Грузия 1:2
Квича вкара целия, за да поведат на Португалия, така че най-източната страна да бие най-западната. Минават на следващата по иберийкини. Грузия има знамето на Англия с повече плюсове, така че се очертават като фаворит на този шампионат.

01.07 Франция - Белгия 0:2

Провалът на французите може да го подуши дори Мбапе, нищо че е с травмиран нос. А може би точно заради това. Само той инги играе, а е време Лукаку да изригне с гол, без да иска. Може би даже два. 

01.07 Португаличе - Словения 3:0

Роналдо много се ядоса и ръкомаха срещу Грузия и сега се е надъхал да получи минимум две дузпи. А и кой да го вини, че не иска да губи - нали ще трябва да си иде при многото Песък, но не да пее в Пето РПУ, а в Арабия.
02.07 Румъния - Холандия 1:1 (2:3 с дузпи)

Румънците играят симпатично, но Холандия знае как да стигне полуфинал всичко на всичко с една клета победа над Полша. Те ни спират за Шенген и Еврозоната, ще спрат нашия северен евродвойник и за Европейското. 

02.07 Австрия - Турция 1:2

Двете най-близки културно до Германия страни ще се борят за място в четвъртфинала. Австрийците изглеждаха значително по-убедителни в групата си, но турците имат силно лоби в лицето на страха на властите и организаторите, че ако се разочароват, ще изпотрошат всичко и ще се върнат в Диарбекир и на Ханс и Хелга няма да има кой да им прави дюнерите.

 

Липсваше ли ви Не!Засада за групите?

Избери отговор!
Край