Лудогорец счупи трансферния рекорд, взе камерунеца Пиер Смегма за 14 милиона

Jul 10, 2017     zhelyo     7453
РАЗГРАД - Лудогорец счупи трансферния рекорд за трансфер в българското първенство, като купи 21-годишния камерунски голаджия от испанския Саламанка Пиер Смегма.


178-сантиметровият нападател, можещ да играе на върха на атаката и при евентуална тактическа постройка под препуциума на офанзивния вал, бе закупен от шампионите за 7 милиона евро, което бие досегашният най-скъп трансфер в историята на родния футбол, а именно привличането на фирма Титан за собственик на ЦСКА, което коства на тима достойнството му.


"Ний не играем с тактика с препуциум, знаете, че в Лудогорец нямаме такава традиция. Но ще ползваме Пиер напреде" - категоричен бе старши-треньорът Георги Дерменджиев.
През последните месеци името на Смегма нашумя заради предполагаем интерес към него от Арсенал (Лондон), Арсенал (Казанлък) и китайския Лю Лин Бойс, но очевидно офертата на Лудогорец е била най-съблазнителния за сравнявания с датската легенда Ебе Санд камерунец.


Техничният директор на клуба Ангел Петричев обяви, че вече над 2 хиляди фенове на Лудогорец са си закупили фланелки с името на Смегма на гърба, като еуфорията от трансфера бе наречена Смегмания.


zhelyo

Колко гола ще забели Пиер Смегма за Лудогорец тоя сезон?

Избери отговор!
Край