Домусчиев налива и 30 милиона за кренвирши за зрителите на А група

Jan 19, 2015     zhelyo     5371
ТРИБУНА МОЦИ - След като футболните клубове приеха предложението на "Футбол про медиа" за новия договор за телевизионните права, които ще струват 30 милиона лева за пет години между 2016 и 2020 г., Кирил Домусчиев отправи подобна оферта и към телевизионните зрители.


Собственикът на Лудогорец, председател на КРИБ и носител на кило и двеста гел с мокър ефект бизнесмен предложи разширен пакет от кренвирши на телезрителите, които редовно гледат мачовете от А група, особено тези, в които не играят отборите на ЦСКА, Левски, Ботев (Пд) и Локомотив (Пд).


"Футбол про медиа", която и в момента е посредник за правата, беше съвместна собственост на Домусчиев и Тодор Батков. Те държаха по 50% след оттеглянето на третия съдружник - бившия собственик на ЦСКА "Титан", който в началото притежаваше 10%, но през последните няколко месеца закъсалият финансово Батков е преминал на кренвиршова издръжка срещу своя дял от фирмата.
Все още не са ясни параметрите на сделката за фирмата-производител на кренвиршите за зрителите, но се спекулира, че всеки зрител на даден мач ще има по 2 кренвирша на полувреме, а ако мачът е извънредно тъп, ще получава и хлебче.


"Между 5.5 млн. и 6.5 млн. за телевизионни права плащаме, нужно е да оправдаем инвестицията с висока гледаемост, а през годините с Лудогорец открихме рецептата за повишаване на гледаемостта. Може да обмислим и безплатни абонаменти за цифрова телевизия" - сподели Домусчиев, уговаряйки точните параметри на собствеността на Левски с корпулентна кипърска офшорка.


zhelyo

Е за наденицата ви...

Избери отговор!
Край