За да повдигне грамотността: Държавата пуска томболи и ротативки за дипломи и академични степени

Feb 2, 2024     zhelyo     3034
НАПРЕД НАУКАТА Е ЖЪЛТО ДЖУДЖЕ - В светлината на непрестанния стремеж към повишаване на образователния капацитет на нацията правителството обяви новаторска инициатива, която безспорно ще остави следа в аналите на академичния живот у нас.

Вдъхновена от бляскавия успех на националните лотарии и казина, а и умението на нацията бързо да се адаптира към тях независимо от своя образователен и житейски ценз, правителствената програма си е поставила високи цели.

Само в първата година се предвижда наградният фонд да излъчи 40 000 награди бакалавърска степен, 15 000 магистратури, 2800 докторски степени, а в специални игри всеки спечелил такива степени, ще може да си пробва късмета и с джакпоти от ранга на доцент нататък.
Тази революционна програма има за цел да демократизира достъпа до висше образование, като предлага на всеки желаещ шанса да спечели нещо повече от парична награда - интелектуален престиж и академично признание. За участие в томболата не са необходими предварителни знания, умения или академичен опит, а 20 стотинки на врътка. С по-голям залог, разбира се, шансовете се увеличават. 

Организаторите обещават, че печалбите ще бъдат разпределени честно и прозрачно, а не както джакпотите в Тото-то.

 

Е не сме ли най-умната нация?

Избери отговор!
Край