Вместо азбуката първокласниците ще започват с учене на емоджита

May 24, 2024     zhelyo     1631
😇 - По случай 24 май от Министерството на образованието обявиха, че от следващата година първокласниците ще започват обучението си с по-практични и съвременни способи на комуникация.

В отговор на развитието на новите технологии и променящите се начини на общуване учениците няма да стартират своето образование с изучаване на традиционната азбука. Вместо това, от следващата учебна година те ще се научат на универсалния език на емоджитата.

Идеята е да се адаптират младите ученици към дигиталната епоха още от първите им стъпки в училище. Програмата включва обучение за различни емоджи, изразяващи чувства, предмети и дейности, което се очаква да подобри техния визуален и емоционален интелект. Също така се планира включване на обучение за създаване и използване на gif-ове, което да стимулира креативността и уменията за цифрово изразяване на учениците.
"Това е по-добро от ученето на азбука и чужди езици, защото е универсален способ за обмен на мисли и чувства. С помощта на новите технологии децата се връщат към истинските времена на пещерните рисунки" - радва се родителка на дете, на което предстои да прекрачи училищния праг за първи път през септември.

Образователните експерти поясниха, че във втори или трети клас децата ще учат и буквите, за да могат да пишат ОК поне.
 

Знаете ли емоджита?

Избери отговор!
Край