Учени: Публикуването на 200 снимки на ден от почивката ви е признак, че искате да се приберете

Aug 29, 2022     zhelyo     9212
БАН - Учени откриха причината някои летовници да не спират да качват снимки от съвсем обикновени и безинтересни моменти от курортуването си.

"Първоначалната ни хипотеза бе, че става дума за кухи хора, за които 8-ото поред ходене на едно и също място в Гърция, е все още вълнуващо и интересно. Но после се запитахме - ако им е вълнуващо и интересно, защо отделят часове, за да снимат, качват и да проверяват после кой е лайкнал и коментирал" - споделя ръководителят на експедицията във виртуалното пространство проф. Селфа Сториева.

Учените са установили, че човек, който наистина се харесва и се радва на това как изкарва времето си, би направил само няколко снимки и най-вероятно няма да губи време в момента да ги обработва и публикува, а ще го направи, когато вече е на скучното си работно място после.
"Снимката на всяка закуска, всяка опесъчена джапанка и двайсет селфита на кръчма са демонстрация на отчаян напън почивката да се превърне в смислено преживяване, а не досадно задължение, което да документирате за пред свидетели" - допълва проф. Сториева.

Съветът на науката? Човек да ходи за по-кратко на почивки, а спестените пари да вложи в криптовалути.

Как почивате?

Избери отговор!
Край