Специалността call center отново е най-желана в университетите

Jul 17, 2015     zhelyo     16335
ВУЗОВЕТЕ - Най-много кандидат-студенти в родните висши учебни заведения са посочили като желание специалности, чиито названия са евфемизъм за call center.


Десетки хиляди са кандидатите за специалности, наречени за по-оптимистично психология, публична администрация, финанси, право, културология.


Кандидат-висшистите ще прекарат 4 години в отбиване на номера, който вече някак е отбит от преподавателите им, преди да приемат факта, че единствено със знаенето на чужд език от училище ще могат да си намерят работа, в която заплащането е наистина.
"Нямам търпение да прекарам няколко години, осъзнавайки че времето и средствата за следването ми реално ми затварят вратите, преди да отида на пазара на труда на 23-годишна възраст без опит и с диплома, която в call center-а ще се използва за драскане на схемата за отпуски в отбора ми" - сподели бъдещата студентка Петя от Исперих.


"Много инфантилен начин да кажете, че висшето образование е ташак" - възнегодуваха хората, вярващи в ползата от това да се дипломираш, въпреки че самите те признават, че не са я изпитали, но им е по-сигурно уж така.


zhelyo
 

За какво ви е диплома за висше образование?

Избери отговор!
Край