Родителите мирясаха, Момо плашел децата, за да ги е страх от пороците

Mar 1, 2019     zhelyo     5225
НА СРЕЩА С РОДИТЕЛИ ОТ ВИД 1 И 2 - Интернет-сензацията Момо, което потресе родителството, успокои възпроизвелите се хора, че не иска да психясва децата, а само да им изкара акъла, за да живят праведно.

"Успокоих се. На една страница сме с Момо. Идеята на това същество е да плаши и така да пази децата. Един модерен виртуален кукер, който държи злите духове надалеч" - обяви произволен родител 2 след срещата.

Родител 1 от Враца пък споделя, че meme-то е екзорсист, който вкарва вярата в Бога дори у най-малките, които са започнали да се молят, кръстят и да желаят да растат в религиозни ценности.
"Плаши децата от ваксини, от безполовости и жендър-идеологии. И се появява в англоезични клипчета в Интернет, така че децата като чуят холивудски филми, вече знаят, че ще има ужаси и извращения" - споделя родител, който може да е 1 или 2, но не сме дръзки, че да решаваме.

Момо се асоциира с редица неприемливи за родителите образи, символи и поведения и по този начин чрез съвсем естествен и природосъобразен страх ги отчуждава от пороците, споделят специалисти.

"Много родители се оплакваха, че децата им си късат талоните от лотарията, за да си свиват марихуани. Момо адресира това и вече няма брак на талоните с печалби от по 3-4 лева" - споделя очевидка, успокоила се, че влудяващото създание е добронамерено.

Какво е Момо?

Избери отговор!
Край