Разкол в БПЦ: Синодът се разцепи в спор дали Русев или Дан Колов е по-добър български кечист

Oct 23, 2023     zhelyo     1346
ЗЕМЕН РАЙ - Скандал разтърси Българската православна църква (БПЦ) след като част от членовете на Светия синод обявиха, че не признават авторитета на патриарх Неофит и се отцепват от него. Причината за разкола е спор между две фракции в синода за това, кой е по-добрият български кечист - Русев или Дан Колов.

Според един от дисидентите, русенският митрополит Наум, патриарх Неофит е показал "непрофесионализъм и предубеждение" като е заявил, че Русев е "най-великият български кечист на всички времена". Това е разгневило други членове на синода, които са подкрепници на Дан Колов - легендарния борец, който е бил световен шампион в кеча през 30-те години на миналия век.

"Дан Колов е истинският герой на българския кеч. Той е бил непобеден в 15 000 мача и е побеждавал съперници от цял свят. Русев е само един модерен имитатор, веещ руски знамена, който не заслужава уважението на църквата" - заяви митрополит Антоний.
Патриарх Неофит от своя страна отхвърли обвиненията и нарече опонентите си "разбивачи на църковното единство и еретици". Той заяви, че Русев е "символ на българската сила и гордост" и че Дан Колов е "забравен от историята". Той призова верните да не се поддават на "изкушенията на дявола".

Междувременно българските атеисти обявиха, че най-добрият наш кечист е Андре Гиганта, който е воден на училище от Самюел Бекет и е можел да изпие по 120 бири на една сесия, защото е превъзходен.

Кечът наистина ли е?

Избери отговор!
Край